Search:

Deep tissue masaža i skolioza

velj 03 2017

Deep tissue masaža i skolioza

Masaža se koristi u mnoge svrhe, uključujući rehabilitaciju kod sportskih ozljeda, smanjenje stresa i bolova i kao pomoć kod općeg dobra stanja organizma.

 

Deep tissue masaža se već godinama koristi kao alternativni tretman ublažavanja simptoma skolioze. Kad se tijelo masira, napeti mišići se razvlače i na taj način im se smanjuje napetost. Cirkulacija se poboljšava jer se krvi dopušta da bolje protječe kroz netom opuštene dijelove mišića. Deep tissue masaža je često pokazala poboljšanje u držanju, povećanu fleksibilnost pokreta i omogućuje ozdravljenje i povrat snage mišića.

 

Znanstveni dokazi o prednostima masažne terapije za skoliozu su vrlo ograničeni. Dakle, specifični zaključci o efektima tretmana ne mogu biti poduprijeti čvrstim dokazima. Postoji nekoliko studija u kojima velika većina pacijenata izvještava o pozitivnim učincima na fizičkoj i psihičkoj (emocionalnoj) razini nakon tretmana deep tissue masaže.

 

Deep tissue masaža možda neće zaustaviti ili izliječiti iskrivljenost kralježnice, ali ona je opcija i odabir mnogih u suzbijanju boli, povećanju pokretljivosti i smanjenju mnogih simptoma povezanih sa skoliozom. U svakom slučaju, dobra masažna tehnika i iskusne ruke masera mogu imati samo pozitivan utjecaj.

Share Post
balans


Pozdrav,
kako vam možemo pomoći?
Powered by