Search:

Kako funkcionira refleksoterapija?

velj 03 2017

Kako funkcionira refleksoterapija?

Kroz manipulaciju stopala moguće je olakšati, umanjiti ili ukloniti stres, napetost i bol u drugim dijelovima tijela. Kako se na stopalima i dlanovima nalazi mapa cijelog tijela, stimulacijom refleksnih zona svih dijelova tijela smještenih na stopalu na kojem se nalazi 7 000 živčanih završetaka, izazivamo reakciju u pojedinim odgovarajućim dijelovima tijela. Primjenjujući pritiske na odgovarajućim mjestima oslobađa se tok energije tog dijela tijela. Refleksoterapija potiče cirkulaciju koja je potrebna i za opskrbu tijela hranjivim tvarima i za otplavljivanje štetnih tvari i ostalih otrova. Različite napetosti uzrokuju konstrikciju krvnih žila zbog čega se usporava cirkulacija. Ako se u tom dijelu stopala osjeća pojačana napetost ili bol to znači da odgovarajućem dijelu tijela treba dodatni tretman i pažnja. Stoga se preporuča tretman refleksoterapije stopala.

 

Najbolji i najučinkovitiji su tretmani od strane refleksoterapeuta. U masažnom centru Balans uvijek prilikom prve masaže i razgovora s klijentom, određujemo trenutno fizičko stanje klijenta i nudimo tretman kojim bi se organizam doveo u stanje ravnoteže.

 

Ponekad, nakon napornog dana, puno može pomoći i samomasaža stopala. Ona je dobrodošla prva pomoć kako bi se smanjila bol te otklonio umor i stres. Za dugoročniju dobrobit cjelokupnog organizma potražite stručne ruke refleksoterapeuta u našem masažnom centru Balans.

 

Samomasaža stopala

 

Prvi korak: započnite s nožnim prstima. Najčešće se koriste kružni pokreti prstiju. Koristeći svoj palac prvo stisnite, kružno izmasirajte, pustite i krenete dalje pazeći da izmasirate svaki dio. Započnite masirajući korijen palca i penjući se polako do vrha prsta. Ponovite taj postupak sa svim preostalim
prstima.

 

Drugi korak: povucite svoj palac i kažiprst između prstiju i lagano masirajte taj dio.

 

Treći korak: masirajte lijevo stopalo. Nakon što ste završili masažu prstiju na oba stopala, fokusirajte se samo na lijevu nogu. Primite stopalo i počnite masirati odozgora prema dolje s obje strane stopala pa onda slijeva na desno. Prijeđite na desno stopalo i ponovite proces. Zapamtite da masirate s palčevima od vrha do dna i slijeva na desno.

 

Četvrti korak: masirajte vrhove i dna stopala. Krenite s masažom gornjeg dijela i strana stopala. Ako imate problema s abdominalnim dijelom, fokusirajte se na lukove stopala na tabanima i na dio iznad linije struka. Ako imate problema s jetrom i žučnim mjehurom najviše se usredotočite na desnu nogu.

Share Post
balans


Pozdrav,
kako vam možemo pomoći?
Powered by