Search:

Kineska masaža glave – prirodna pomoć kod problema sa sinusima

ožu 26 2017

Kineska masaža glave – prirodna pomoć kod problema sa sinusima

Kineska masaža glave je tradicionalni način liječenja u Kini koji se koristi još od davnina. Ta metoda liječenja vrlo je poznata i bitna kod Kineza. Mogu se koristiti različite vrste ulja, ali se može masirati i bez njega. Iako masaža glave nije toliko rasprostranjena, njezina dobrobit je višestuka.

 

Masaža glave jedna je od najstarijih terapija u liječenju migrena i običnih glavobolja, a najbolje djeluje ako se primijeni brzo nakon početnih simptoma.

 

Ona pomaže za uspostavu ravnoteže cijelokupnog organizma, kao I uspostavu cirkulacije krvi u glavi, smanjuje tjeskobu i depresiju te privremeno snizuje krvni tlak. Osim što pomaže olakšati i ukloniti bolove u glavi, ova masaža pomaže i ostalim dijelovima tijela te poboljšava općenito zdravstveno stanje. Prehlada, kašalj, glavobolja, astma, bolovi u trbuhu, zubobolja, štucavica, nesanica, apopleksija samo su neke od tegoba koje masaža glave može ublažiti ili ukloniti.  Masaža glave sigurno će opustiti osobu, revitalizirati je i obnoviti energiju u tijelu, vratiti lakoću i pomladiti organizam.

 

MASAŽA GLAVE – PRVA POMOĆ KOD UPALE SINUSA

 

Sve više ljudi danas pati od problema sa sinusima, bilo da se radi o povremenim glavoboljama koje proizlaze iz začepljenih sinusa ili simptoma njihove upale.

Što se zapravo događa kod upale sinusa?

Sinusi su zrakom ispunjen prostor u kostima lubanje koje okružuju nosnu šupljinu. Prekriveni su sluznicom koja izlučuje sekret, a čija je uloga održavanje vlažnosti u nosnicama i zadržavanje čestica bakterija i prljavštine. Ukoliko dođe do zadebljanja sluznice, onemogućuje se normalan protok zraka, a istodobno se zadržava sekret te tako dolazi do upale sinusa.

Tehnika masiranja je laganiji pritisak i sporiji pokreti na licu, tjemenu, čeljusti, zatiljku, oko ušiju i ušiju. Za dobrobiti ove masaže preporuča se uzeti 4-5 tretmana u nizu, barem jednom tjedno kako bi preventivno djelovali. Kao što smo već spomenuli, prilikom ove masaže se najčešće ne koristi ulje za masažu. No, nije naodmet masažu glave spojiti s blagotovornim djelovanjima eteričnih ulja I na taj način pojačati njezin učinak, ali I imati višestruku korist od masaže glave. Možete izaberite biljno ulje uljane repice koje je bogato esencijalnim masnim kiselinama i vitaminom E, a stimulira aktivnosti mozga ili pak ulje jojobe koja uravnotežuje kiselost kože. U 20 ml biljnog ulja možete dodati 5-8 kapi eteričnog ulja lavande prave ili ylang ylanga. Kombinacija ova dva cvjetna ulja opustit će vas, ublažiti stres, nemir, uzbuđenost, ali ujedno njegovati kožu. Također možete koristiti sandal koji umiruje um ili cedar koji uklanja energetske blokade i brigu.

 

Ako patite često od glavobolja, migrena ili upale sinusa, preporučamo masažu glave spojiti s masažom stopala. Prirodno rješenje uvijek postoji, samo moramo naći ono koje nama najviše odgovara. Vrijedi pokušati!

Share Post
balans


Pozdrav,
kako vam možemo pomoći?
Powered by