Search:

Kineska refleksoterapija stopala

sij 28 2017

Kineska refleksoterapija stopala

Refleksoterapija je drevno umijeće pritisaka po tijelu (stopala, dlanovi, glava, ali i ostali dijelovi tijela) koje odgovaraju različitim organima, žlijezdama i strukturama u tijelu, kroz točke i zone. Prvi zapisi o korištenju ove tehnike datiraju još oko 2. st. pr. n. e. kad je dr. Yu Fu tretirao svoje pacijente ne koristeći za tada uobičajene pristupe liječenja travama i akupunkturom nego isključivo kroz masažu.

 

Kineska refleksoterapija stimulira izbacivanje štetnih tvari iz organizma, poboljšava cirkulaciju i podupire imunološki sustav. Kinezi vjeruju da ona obnavlja tjelesnu ravnotežu yina i yanga, pojačava sposobnost tijela za iscjeljivanjem i jača tijelo. To je moćni tretman koji je puno više od obične masaže stopala.

 

Čvršći i kružeći pokreti koriste se na refleksnim točkama stopala. Stopala se održavaju toplima radi bolje cirkulacije i klijenti mogu piti zeleni čaj tijekom tretmana. Dok se refleksoterapija Zapada bazira isključivo samo na opuštanju, kineska refleksoterapija stimulira i energizira tijelo pa je idealna za one kojima je potrebno više fizićke snage ili čiji imunološki sustav treba dodatni impuls.

 

Kineska refleksoterapija vjeruje da je, kad je tijelo bolesno, ozlijeđeno ili pod stresom, blokiran tok energije u tijelu što sprječava normalno funkcioniranje organizma. Vjeruje se da se tretmanom te blokade uklanjaju tako što se iz tijela izbacuju toksini i uspostavlja bolja cirkulacija.

 

Danas mnogi liječnici sugeriraju svojim pacijentima odlazak na tretmane refleksoterapije kao dopunu liječenju na konvencionalan medicinski način.

 

Kako vam refleksoterapija može pomoći?


S obzirom da refleksoterapija ima holistički pristup, što znači da uzima u obzir stanje čitavog tijela, a ne simptome pojedinih dijelova, svi imaju korist od nje jer je preporučljiva osobama svake životne dobi. Efekt terapije za svaku osobu je jedinstven, ali većina će ju doživjeti kao izuzetno opuštajuću te će nakon nje osjećati lakoću i snagu.

Share Post
balans


Pozdrav,
kako vam možemo pomoći?
Powered by