Search:

Sportska masaža

sij 28 2017

Sportska masaža

Razlika između klasične medicinske i sportske masaže je neznatna; fiziološko djelovanje im je gotovo isto, ali se sportska masaža zbog svoje energičnosti koristi za jake i hipertrofične mišiće sportaša.

 

Sportskom masažom zagrijavaju se mišići  jer se povećava protok krvi u njima što im smanjuje napetost i opušta ih. Masažom se rastežu i omekšavaju napeti ligamenti i tetive, a dodatno ih ojačava ugrijani mišići pa tako razrađeni ligamenti i tetive puno bolje funkcioniraju, rad im je učinkovitiji, a mogućnost ozljeda znatno je smanjena. Tehnike su osmišljene tako da se masažom zagrijavaju i omekšavaju tkiva, te poravnavaju mišićna vlakna, čime se ubrzava izbacivanje mliječne kiseline iz mišića.

 

Sportska masaža doprinosi Vašoj općoj fizičkoj kondiciji jer nakon nje lakše podnosite duge i naporne treninge. U slučaju ozljede ova masaža će Vam pomoći da se čim prije vratite u formu.

 

Prednosti sportske masaže su mnogobrojne; od  pomoći u mentalnoj pripremi za sportsko sudjelovanje, stimuliranja živčanih završetaka, poboljšanja cirkulacije i limfnog toka, povećanja ili smanjenja duljine mišića, pomoć pri uklanjanju metaboličkog otpada, povećanja ili smanjenja mišićnog tonusa, pa sve do relaksacije i opuštanja mišića, primjerice nakon napornog treninga.

Share Post
balans


Pozdrav,
kako vam možemo pomoći?
Powered by